Välkommen
till Linköpings fågelklubb!

 

 

 

 

 

 


Daglediga 22000111 SnöbrygganFoto: Roland Betnér

Klar och kall morgon men ändå var det många som var intresserade av vinterskådning. Vi blev 33 skådare. En rörhöna simmade i inre bassängen och desto fler sothöns utanför. En ensam grågås som inte är så vanlig mitt i vintern såg vi också.
Gick sedan uppströms. Ingemar hade sett en liten gås där med kort hals som möjligen kunde vara en dvärgkanadagås. Det stämde inte riktigt för den ska ha brant panna och liten näbb. Vi fotade och hör med expertis sedan.
I fiskomlöpet såg vi strömstaren fint. Även bofink, grönsiska, gärdsmyg mm. Tillbaka vid Snöbryggan fikade vi. Ingemar upptäckte en duvhök jagad av kråkor i ett av de stora träden. Den satt kvar medan vi kunde tuba in den fint.


Strömstare     Foto: Nils Petter GregersenDuvhök      Foto: Nils Petter Gregersen


Åkte sedan ut till Stångåmynningen men dimma låg tät över den öppna vattenytan. Det var mycket vackert men vi såg inte så många fåglar. Ett par flockar av tutande sångsvanar flög utåt, en njutbar syn i dimman. Plötsligt kom kungsfiskaren pilande förbi, ett fåtal hann se den.
Vi avslutade sedan. Om någon stannade kvar så passerade en blåhök strax därefter enligt Artpotalen.
Gunilla
Foto: Svante Söderström
Foto: Roland Betnér


 


 Hemsidan 2021

Här kan du hitta bilder och aktiviteter från hemsidan för 2021.

Tidigare år kan du enkelt hitta här:
2020
2019
2018
2017
2016
2015


  Senaste
obsarna

(Datumsorterat)Linköping
(Artportalen)

Östergötland
(Artportalen)Kommande aktiviteter

LFK och covid-19
Under 2020 tvingades vi ställa in de flesta av våra aktiviteter som en konsekvens av den pågående pandemin. För våren 2021 försöker vi hålla igång exkursionerna för Daglediga, Rapphönorna samt LFK Ungdom. Offentliga guidningar och föredrag är inte möjliga att genomföra och har ställts in.

Vi fortsätter förstås att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vill förtydliga några saker. Är du sjuk ska du stanna hemma och tillhör du en riskgrupp tar du eget ansvar om du väljer att delta på våra aktiviteter. Vid exkursioner gäller att vi inte arrangerar samåkning utan var och en tar sig till den aktuella lokalen på egen hand. Vi genomför inga exkursioner med övernattning. Vi rekommenderar även att inte titta i någon annans tubkikare och att hålla avstånd i fågeltorn och andra observationsplatser.

För styrelsen, Olof Hjelm, ordförande


 


18 januari Tinnerö 9.00
Vi återupptar Tinnerövandringarna och ser (och lyssnar) vad vi kan hitta. Guide: Ingemar Ander.


25 januari Smedstad eller annan matningslokal 9.00
Vi besöker en eller flera aktiva fågelmatningar.  


8 februari Tåkern 9.00
Det blir en heldagstur till Tåkern. Förhoppningsvis kan vi gå en tur på isen och i vassarna och se skäggmesar nära. Havsörn och blå kärrhök brukar även dyka upp.Dagledigas p
rogram för våren 2022.


Senaste numret av Rödspoven.


LÄS MER OM AKTIVITETER UNDER "AKTIVITETER" OCH "DAGLEDIGA" I VÄNSTERSPALTEN!